Jak zoptymalizować Twój Food Truck na sezon letni? Kluczowe wskazówki dla właścicieli biznesów
Odkryj, jak zoptymalizować swój Food Truck na sezon letni, aby maksymalnie wykorzystać zwiększony ruch zewnętrzny. Dowiedz się więcej
10 października cała Polska stała się strefą żółtą. Niestety w związku z niepokojącym tempem przyrostu zachorowań w ostatnich dwóch tygodniach rząd wprowadza nowe zasady bezpieczeństwa, tym samym ogłaszając czerwoną strefę w całej Polsce. Podczas piątkowej konferencji prasowej premier Mateusz Morawiecki zaproponował nowe obostrzenia, które będą obowiązywały od soboty, 24 października.
🔴 Od soboty, 24 października, w całej Polsce obowiązują nowe zasady bezpieczeństwa.
— Kancelaria Premiera (@PremierRP) October 23, 2020
🔴 Cała Polska jest strefą czerwoną 🔴 pic.twitter.com/LCz2nU8XOp
Na nowym pakiecie obostrzeń ucierpi bardzo branża gastronomiczna, która skupiać się będzie tylko na dostawach i zamówieniach online. W odpowiedzi na obecną sytuację przychodzimy do was z wyjątkowym rozwiązaniem!
Z myślą o naszych klientach uruchomiliśmy prosty sklep, który pomoże im w realizacji zamówień online. Zdecydowaliśmy się udostępnić to rozwiązanie użytkownikom aplikacji Nomee całkowicie za darmo. Natomiast dla nowych klientów przygotowaliśmy niską cenę, pozwalającą pokryć koszty utrzymania nowej platformy, czyli 29 złotych za miesiąc.
Jeżeli wasz lokal jest zamknięty bądź generuje niewielkie obroty, prosimy o kontakt. W takim przypadku wstrzymamy wystawianie faktur, a jedyne opłaty, jakie będziemy pobierać, będą za utrzymanie danych na chmurze. W tym celu również prosimy o przesłanie maila na adres kontakt@nomee.pl. Rabat będzie przyznawany lokalom, które mają uregulowane wszystkie poprzednie faktury.
Przygotowaliśmy także nowości w systemie Nomee, które usprawnią twój proces dostaw i obsługę zamówień na wynos. Więcej o nowych rozwiązaniach, tutaj.
Odkryj, jak zoptymalizować swój Food Truck na sezon letni, aby maksymalnie wykorzystać zwiększony ruch zewnętrzny. Dowiedz się więcej
Ministerstwo rozwoju opublikowało 13 maja 2020 wytyczne dotyczące zabezpieczenie lokali przed epidemią
Pozycjonowanie restauracji w mediach społecznościowych to klucz do sukcesu w dzisiejszej erze cyfrowej. Tworzenie atrakcyjnych treści na social media pozwala zyskać nowych klientów i wzmocnić swoją obecność w sieci.
Tylko do 31 maja wszyscy pracodawcy mają czas na podpisanie stosownego oświadczenia o zapoznaniu się z zasadami sposobu prowadzenia ewidencji sprzedaży i wystawianiu paragonów ze wszystkimi pracownikami, którzy mają dostęp do urządzeń fiskalnych. Obierz darmowy wzór i przygotuj się na zmiany.
Przeczytaj i dowiedz się jak poprawnie rozliczyć koncesję oraz pobierz wszystkie potrzebne pliki, które ułatwią twoje zadanie.
W dzisiejszych czasach płatności bezgotówkowe stały się standardem, a coraz więcej osób rezygnuje z korzystania z gotówki na rzecz kart płatniczych. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na wygodę i bezpieczeństwo.
Detale odgrywają ogromną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu Twojej restauracji. Jednym z nich jest odpowiednie przygotowanie się do płatności. 1 maja 2019 weszła w życie ustawa dotycząca kas fiskalnych online.
Już od 1 lipca będzie obowiązywała nowa matryca stawek VAT, zmienią się stawki VAT.
Zobacz jaką stawkę VAT wybrać przy sprzedaży produktów w gastronomii
Już od 1 stycznia 2020 roku podmioty które chcą wystawić fakturę do paragonu muszą za wczasu umieścić NIP nabywcy na pargonie
Gastro POS to system Point of Sale (POS) stosowany w restauracjach, barach, kawiarniach i innych rodzajach gastronomii. System taki jest zwykle komputerowym programem, który ułatwia zarządzanie finansami i operacjami w obiekcie gastronomicznym.