
NIP nabywcy na paragonie od 1 stycznia 2020
Już od 1 stycznia 2020 roku podmioty które chcą wystawić fakturę do paragonu muszą za wczasu umieścić NIP nabywcy na pargonie
Gastro POS to system Point of Sale (POS) stosowany w restauracjach, barach, kawiarniach i innych rodzajach gastronomii. System taki jest zwykle komputerowym programem, który ułatwia zarządzanie finansami i operacjami w obiekcie gastronomicznym. Gastro POS jest ważnym narzędziem w biznesie, ponieważ umożliwia pracownikom gastronomii szybkie i bezproblemowe zarządzanie zamówieniami i transakcjami finansowymi klientów.
Systemy Gastro POS są zazwyczaj wyposażone w wiele funkcji, które ułatwiają pracę w obiekcie gastronomicznym. Przykładowe funkcje obejmują:
• możliwość zarządzania zamówieniami, dzięki czemu pracownicy mogą łatwo sprawdzać, które produkty są w danym momencie dostępne.
• funkcja drukowania rachunków, która pomaga pracownikom łatwo i szybko przygotować rachunki dla klientów
• możliwość przesyłania zamówień do kuchni lub baru, aby umożliwić szybszą obsługę klienta, ekrany KDS
• funkcja kasowa, która umożliwia przechowywanie i śledzenie informacji o transakcjach finansowych
• funkcja zarządzania menu, dzięki której pracownicy mogą łatwo wprowadzać i aktualizować menu obiektu gastronomicznego
• funkcja zarządzania magazynem, aby pracownicy mogli śledzić i aktualizować informacje o stanach magazynowych
• funkcja raportowania, która pozwala pracownikom łatwo wygenerować raporty dotyczące wydatków, sprzedaży i innych aspektów działalności gastronomicznej.
Gastro POS jest szczególnie przydatny w obiektach gastronomicznych, które są szybko zmieniającymi się środowiskami biznesowymi. System jest automatyczny, co oznacza, że pozwala pracownikom szybko i łatwo wykonywać wszystkie niezbędne operacje, bez konieczności długiego czasu nauki i szkolenia. System gastronomiczny może pomóc również wyeliminować błędy oraz poprawić wydajność i produktywność pracowników. Gastro POS może również pomóc Twojemu biznesowi w zoptymalizowaniu jego operacji. Systemy gastronomiczne są zazwyczaj wyposażone w wiele narzędzi analitycznych, które mogą pomóc w uzyskaniu bardziej precyzyjnych informacji na temat Twojej działalności.
Dzięki temu możesz określić, jakie produkty są najbardziej dochodowe i jak możesz poprawić wyniki finansowe w przyszłości. Gastro POS jest nieocenionym narzędziem dla każdego biznesu gastronomicznego. System może znacznie ułatwić zarządzanie operacjami i zwiększyć wydajność Twojego biznesu. Jeśli szukasz skutecznego i wydajnego sposobu na zarządzanie swoim obiektem gastronomicznym, Gastro POS może być właśnie tym czego szukasz.
Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej o systemie Gastro POS.
Już od 1 stycznia 2020 roku podmioty które chcą wystawić fakturę do paragonu muszą za wczasu umieścić NIP nabywcy na pargonie
Przeczytaj i dowiedz się jak poprawnie rozliczyć koncesję oraz pobierz wszystkie potrzebne pliki, które ułatwią twoje zadanie.
W dzisiejszych czasach płatności bezgotówkowe stały się standardem, a coraz więcej osób rezygnuje z korzystania z gotówki na rzecz kart płatniczych. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na wygodę i bezpieczeństwo.
Zobacz jaką stawkę VAT wybrać przy sprzedaży produktów w gastronomii
Już od 1 lipca będzie obowiązywała nowa matryca stawek VAT, zmienią się stawki VAT.
Ministerstwo rozwoju opublikowało 13 maja 2020 wytyczne dotyczące zabezpieczenie lokali przed epidemią
Pozycjonowanie restauracji w mediach społecznościowych to klucz do sukcesu w dzisiejszej erze cyfrowej. Tworzenie atrakcyjnych treści na social media pozwala zyskać nowych klientów i wzmocnić swoją obecność w sieci.
Detale odgrywają ogromną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu Twojej restauracji. Jednym z nich jest odpowiednie przygotowanie się do płatności. 1 maja 2019 weszła w życie ustawa dotycząca kas fiskalnych online.
Tylko do 31 maja wszyscy pracodawcy mają czas na podpisanie stosownego oświadczenia o zapoznaniu się z zasadami sposobu prowadzenia ewidencji sprzedaży i wystawianiu paragonów ze wszystkimi pracownikami, którzy mają dostęp do urządzeń fiskalnych. Obierz darmowy wzór i przygotuj się na zmiany.
Odkryj, jak zoptymalizować swój Food Truck na sezon letni, aby maksymalnie wykorzystać zwiększony ruch zewnętrzny. Dowiedz się więcej