Nowości w aplikacji nomee!
Wiele usprawnień w aplikacji nomee!
Jeszcze nie tak dawno, bo 28 Listopada został wdrożony plan "100 dni solidarności", który zakładał między innymi ponowne otwarcie lokali gastronomicznych czy też placówek kulturowych po 27 grudnia. Ponowne wdrożenie krajowego lockdown'u niestety wydłuża ten termin do 17 stycznia. Zdaniem ministra zdrowia Adama Niedzielskiego jest to jedyny sposób, aby zapobiec przed rozwinięciem się trzeciej fali koronawirusa. Zatem z czym się wiążą nowe obostrzenia i jak wpłyną na branżę gastronomiczną?
Minister @MZ_GOV_PL @a_niedzielski w #KPRM: W nocy z 31 grudnia 2020 r. na 1 stycznia 2021 r. w godzinach od 19:00 do 6:00 w całym kraju będzie obowiązywał zakaz przemieszczania się. Wyjątkiem będą m. in. niezbędne czynności służbowe oraz inne wskazane w rozporządzeniu. pic.twitter.com/q4L9hGuRpy
— Kancelaria Premiera (@PremierRP) December 17, 2020
Nowe zasady bezpieczeństwa będą obowiązywały od 28 grudnia 2020 r. do 17 stycznia 2021 r.
Jakie nowe restrykcje zostaną wdrożone?
Przede wszystkim zostanie ponowne wyłączenie galerii handlowych z wyjątkiem sklepów spożywczych, z książkami i prasą, drogerii, aptek oraz wolnostojących sklepów meblowych.
Ograniczone też zostanie funkcjonowanie hoteli - od 28 grudnia będą one wyłącznie dostępne dla służb mundurowych, medyków, pacjentów, szpitali specjalistycznych oraz ośrodków COS (Centralny Ośrodek Sportu). Wyjątkiem są również hotele pracownicze.
Sympatycy sportów zimowych z pewnością będą niepocieszeni zamknięciem stoków narciarskich. Infrastruktura sportowa będzie zaś dostępna tylko w ramach sportu zawodowego.
Będzie także wprowadzona obowiązkowa 10-dniowa kwarantanna dla osób przyjeżdżających do Polski transportem zorganizowanym.
Podczas konferencji prasowej minister zdrowia zapowiedział, iż liczne spotkania rodzinne będą zabronione z uwagi na nowe zasady bezpieczeństwa.
Będzie obowiązywać limit osób, które można zaprosić na Święta Bożego Narodzenia - jest to maksymalnie 5 gości poza osobami na stałe mieszkającymi ze sobą.
Zostanie także wprowadzona godzina policyjna obowiązująca z nocy 31 grudnia 2020 r. na 1 stycznia 2021 r.
Według § 26 rozporządzenia:
"Od dnia 31 grudnia 2020 r. od godz. 19.00 do dnia 1 stycznia 2021 r. do godz. 6.00 na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczanie się osób przebywających na tym obszarze jest możliwe wyłącznie w celu:
1) wykonywania czynności służbowych lub zawodowych lub wykonywania działalności gospodarczej;
2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego".
Poza zakazem organizacji wesel, komunii i konsolacji czy też zamknięciem siłowni, klubów fitness oraz aquaparków lokale gastronomiczne będą nadal wydawały posiłki jedynie na wynos bądź z dowozem.
Aby przestawić swój lokal gastronomiczny na zamówienia online, będziesz potrzebował swój własny spersonalizowany sklep online. Oferujemy specjalną platformę, która umożliwi ci w jedynie 5 minut założyć swój własny sklep internetowy do sprzedawania produktów dla gości. Kliknij tu i zapoznaj się z przykładowym sklepem online.
Dzięki inteligentnemu systemu do sprzedaży nomee w łatwy i szybki sposób rozliczysz oraz przydzielisz swoich kierowców pod dane zamówienia. Rozwiązanie to pozwoli ci mieć pełną kontrolę nad procesem dostaw.
Integracja z mapami Google pozwoli ci na szybkie wyszukanie adresu oraz na szczegółowe sprawdzenie, czy podany adres klienta znajduje się w określonej strefie dostaw twojego lokalu.
Więcej o tym jak usprawnić swój lokal podczas narodowej kwarantanny dowiesz się na www.nomee.pl.
Wiele usprawnień w aplikacji nomee!
Gastronomia jest szerokim pojęciem obejmującym wiele różnych rodzajów działalności związanych z żywieniem ludzi. Możesz zostać kucharzem, barmanem, restauratorem, szefem kuchni, doradcą kulinarnym lub właścicielem restauracji.
W naszym najnowszym wpisie przybliżamy państwu główne postanowienia z piątkowej konferencji prasowej dot. działań rządu w związku z pandemią.
W naszym najnowszym wpisie mówimy jak stworzyć swój własny sklep internetowy do zamówień online i na wynos dla gastronomii.
W kryzysie spowodowanym przez globalną epidemie wiele restauratorów i zdecydowało się na sprzedaż swoim stałym klientom voucherów, bonów i kart podarunkowych do wykorzystania później. Jeśli jesteś jednym z nich pewnie zastanawiasz się jak rozliczać ich wydawanie bez pomyłek.
W branży gastronomicznej jednym z kluczowych czynników wpływających na sukces jest jakość obsługi klientów. Przyznać trzeba, że nie zawsze udaje się uniknąć chaosu, szczególnie w godzinach szczytu.
Food trucki i stoiska sezonowe cieszą się coraz większą popularnością wśród klientów, którzy szukają wyjątkowego smaku na ulicy. Jednak zarządzanie sprzedażą w takim środowisku jest dużo trudniejsze niż w klasycznej restauracji.
Promocje i oferty specjalne mogą przyciągnąć nowych klientów i zwiększyć obroty w Twojej restauracji. Wyjątkowe, kreatywne i dobrze opracowane promocje są kluczem do sukcesu w dzisiejszym konkurencyjnym rynku gastronomicznym.
Instagram od jakiegoś czasu oferuje swoim użytkownikom nowe ciekawe rozwiązanie, umożliwiając firmom dotarcie do szerszego grona odbiorców.
W zarządzaniu restauracją jednym z najważniejszych elementów jest kontrola stanów magazynowych. Odpowiednie zarządzanie zapasami pozwala na uniknięcie sytuacji, w której brakuje produktów lub jest ich za dużo.
Rok 2023 przynosi ze sobą mnóstwo innowacji i zmian, również w świecie gastronomii. W miarę jak nasze preferencje żywieniowe ewoluują, tak samo rośnie popyt na nowe i interesujące smaki.
Czy Twoja restauracja jest gotowa na rosnącą popularność diet wegańskich i wegetariańskich? Odkryj, jak wzbogacić swoje menu o smaczne, roślinne dania, które zadowolą Twoich klientów i pomogą Ci zdobyć nowych. Dowiedz się więcej o wegańskich burgerach, sałatkach z lokalnych warzyw i roślinnych deserach.
W dzisiejszych czasach właściciele restauracji, barów i kawiarni stają przed wyzwaniem efektywnego zarządzania czasem. W branży, w której liczy się szybkość i jakość obsługi, optymalizacja czasu pracy personelu oraz zarządzanie rezerwacjami i zamówieniami jest kluczowa.
W branży gastronomicznej, zespół pracowników to kluczowy element sukcesu. To oni tworzą atmosferę miejsca, obsługują klientów i dbają o jakość serwowanych potraw.
Zobacz jakie nowe funkcje pojawiły się w naszym systemie POS nomee.