
Gastronomia Online - Jak założyć swój własny sklep internetowy?
W naszym najnowszym wpisie mówimy jak stworzyć swój własny sklep internetowy do zamówień online i na wynos dla gastronomii.
W piątek, 5 stycznia odbyła się konferencja prasowa z udziałem premiera Mateusza Morawieckiego, wicepremiera Piotra Glińskiego, wicepremiera Jarosława Gowina oraz ministra Adama Niedzielskiego ws. obostrzeń krajowych. Inicjalny plan zakładający zmiany w gospodarce ma nastąpić 12 lutego z pewnymi wyjątkami.
Zatem jakie poluzowania i zmiany dot. obostrzeń zostały ogłoszone na piątkowej konferencji prasowej?
Jedną z bolączek narodowego lockdown'u był brak możliwości uprawiania sportu amatorskiego na świeżym powietrzu. Jak zapowiedział na konferencji premier Morawiecki, restrykcja ta zostanie zniesiona od 12 lutego jedynie przy zachowaniu reżimu sanitarnego. Jest to bardzo dobra wiadomość dla miłośników sportów, którzy byli dotychczas ograniczeni do uprawiania cardio na świeżym powietrzu, jogi czy też domowych ćwiczeń siłowych.
Od 12 lutego zostaną otworzone także:
- Baseny
- Zewnętrzne boiska oraz korty tenisowe
- Stoki narciarskie (warunkowo na okres 2 tygodni)
Od piątku, 12 lutego nastąpi także złagodzenie obostrzeń dla hoteli i obiektów noclegowych, co oznacza, że usługi hotelarskie będą dostępne nie tylko dla podróży służbowych oraz medyków, ale dla wszystkich. Ważnym jest natomiast, że limit obłożenia gości nie może przekroczyć 50% oraz musi być zgodny z reżimem sanitarnym. Gastronomia hotelarska pozostaje nadal zamknięta, przy czym posiłki są jedynie serwowane do pokojów.
Dotychczas otwarte były jedynie galerie sztuki, muzea oraz biblioteki pod warunkiem zachowania reżimu sanitarnego. Od 12 lutego do listy dołączą kina, teatry, filharmonie oraz opery pod warunkiem kluczowym - wypełnieniu do 50% widowni oraz obowiązku zakrywania ust i nosa maseczką.
Poniżej zamieszczamy listę restrykcji obowiązujących przynajmniej do 28 lutego:
- Zamknięte restauracje, bary i puby (zamówienia jedynie na wynos i online)
- Zamknięte aquaparki
- Zamknięte siłownie oraz centra fitness
- Zakaz organizacji wesel i konsolacji
- Nauka zdalna w klasach 4-8 szkół podstawowych, średnich oraz uczelniach wyższych (z wyjątkami)
- Jedna osoba na 15 m kw. w sklepach i kościołach
- 10-dniowa kwarantanna dla osób przyjeżdżających komunikacją zbiorową do Polski (od 23 stycznia nie dotyczy osób posiadających negatywny wynik testu na Covid-19)
Niepokojącą wiadomością dla właścicieli lokali gastronomicznych jest ciągła niepewność ze strony rządu o odmrożeniu branży zależnej dotychczas jedynie od zamówień na wynos i online.
„Nie możemy pozwolić sobie na szerokie luzowanie. W takich warunkach pełen powrót do normalności gospodarczej byłby przedwczesny. Luzowanie obostrzeń będzie miało charakter stopniowy” - tłumaczy premier Morawiecki
Nie zwlekaj zatem i przestaw swój sklep na zamówienia online z nomee. Oferujemy specjalną platformę, która umożliwi ci w niecałe 5 minut założyć swój własny sklep internetowy do realizacji zamówień online. Kliknij tu, aby zapoznać się z przykładowym sklepem online.
System nomee jest stworzony do ułatwiania codziennych zadań i obowiązków związanych z prowadzeniem lokalu gastronomicznego. Naszą ofertę tworzy:
- aplikacja sprzedażowa, kompatybilna z iOSem oraz Androidem
- panel administracyjny, dostępny w chmurze na wyciągnięcie ręki - tutaj masz dostęp do raportów dziennych oraz wszelkich informacji związanych z twoim lokalem
- urządzenia fiskalne - drukarka fiskalna, bonowa kompatybilna z naszą aplikacją sprzedażową
Więcej o naszych funkcjach, tutaj.
Z myślą o nowych klientach oferujemy także 14-dniowy okres próbny naszego inteligentnego systemu do sprzedaży nomee całkowicie za darmo. Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę główną www.nomee.pl.
W naszym najnowszym wpisie mówimy jak stworzyć swój własny sklep internetowy do zamówień online i na wynos dla gastronomii.
W branży gastronomicznej jednym z kluczowych czynników wpływających na sukces jest jakość obsługi klientów. Przyznać trzeba, że nie zawsze udaje się uniknąć chaosu, szczególnie w godzinach szczytu.
Food trucki i stoiska sezonowe cieszą się coraz większą popularnością wśród klientów, którzy szukają wyjątkowego smaku na ulicy. Jednak zarządzanie sprzedażą w takim środowisku jest dużo trudniejsze niż w klasycznej restauracji.
W branży gastronomicznej, zespół pracowników to kluczowy element sukcesu. To oni tworzą atmosferę miejsca, obsługują klientów i dbają o jakość serwowanych potraw.
Czy Twoja restauracja jest gotowa na rosnącą popularność diet wegańskich i wegetariańskich? Odkryj, jak wzbogacić swoje menu o smaczne, roślinne dania, które zadowolą Twoich klientów i pomogą Ci zdobyć nowych. Dowiedz się więcej o wegańskich burgerach, sałatkach z lokalnych warzyw i roślinnych deserach.
Wiele usprawnień w aplikacji nomee!
Rok 2023 przynosi ze sobą mnóstwo innowacji i zmian, również w świecie gastronomii. W miarę jak nasze preferencje żywieniowe ewoluują, tak samo rośnie popyt na nowe i interesujące smaki.
Gastronomia jest szerokim pojęciem obejmującym wiele różnych rodzajów działalności związanych z żywieniem ludzi. Możesz zostać kucharzem, barmanem, restauratorem, szefem kuchni, doradcą kulinarnym lub właścicielem restauracji.
Zobacz jakie nowe funkcje pojawiły się w naszym systemie POS nomee.
W kryzysie spowodowanym przez globalną epidemie wiele restauratorów i zdecydowało się na sprzedaż swoim stałym klientom voucherów, bonów i kart podarunkowych do wykorzystania później. Jeśli jesteś jednym z nich pewnie zastanawiasz się jak rozliczać ich wydawanie bez pomyłek.
W dzisiejszych czasach właściciele restauracji, barów i kawiarni stają przed wyzwaniem efektywnego zarządzania czasem. W branży, w której liczy się szybkość i jakość obsługi, optymalizacja czasu pracy personelu oraz zarządzanie rezerwacjami i zamówieniami jest kluczowa.
W zarządzaniu restauracją jednym z najważniejszych elementów jest kontrola stanów magazynowych. Odpowiednie zarządzanie zapasami pozwala na uniknięcie sytuacji, w której brakuje produktów lub jest ich za dużo.
Instagram od jakiegoś czasu oferuje swoim użytkownikom nowe ciekawe rozwiązanie, umożliwiając firmom dotarcie do szerszego grona odbiorców.
Promocje i oferty specjalne mogą przyciągnąć nowych klientów i zwiększyć obroty w Twojej restauracji. Wyjątkowe, kreatywne i dobrze opracowane promocje są kluczem do sukcesu w dzisiejszym konkurencyjnym rynku gastronomicznym.