Ogródki restauracyjne - wielkie otwarcie na Majówkę?
Ogródki restauracyjne powrócą w Maju? W naszym najnowszym wpisie mówimy o możliwościach ponownego otwarcia restauracji na okres majówkowy.
Coraz więcej klientów szuka zdrowych, lekkich opcji na menu, które będą zgodne z ich potrzebami dietetycznymi. Jako właściciel restauracji, masz wyjątkową okazję, aby pokazać, że dbasz o zdrowie i dobre samopoczucie swoich klientów. Wprowadzenie do menu dań niskokalorycznych, bogatych w białko, bez glutenu i laktozy, może przyciągnąć nową grupę klientów. Poniżej prezentujemy kilka pomysłów.
Dania niskokaloryczne:
Załóżmy, że posiadasz w swoim menu opcje niskokaloryczne, takie jak sałatki, lekkie zupy czy dania na parze. Wykorzystaj sezonowe, lokalne warzywa i owoce, aby zapewnić najwyższą jakość składników.
Posiłki bogate w białko:
Nie zapominaj o klientach, którzy poszukują dań bogatych w białko. Może to obejmować zarówno mięsne, jak i roślinne opcje - takie jak dania z roślin strączkowych, quinoa, czy tempehu.
Dania bez glutenu i laktozy:
Bezglutenowe i bezlaktozowe opcje są niezbędne dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Pomyśl o wprowadzeniu do menu pizzy na bezglutenowym spodzie, bezlaktozowych deserów na bazie mleka roślinnego, czy pieczywa bezglutenowego.
Zaspokajanie różnych potrzeb dietetycznych klientów jest kluczem do sukcesu w dzisiejszym świecie gastronomii. Wprowadzenie zdrowych, lekkich opcji do menu to nie tylko trend, ale także sposób na budowanie lojalności klientów i pokazanie, że dbasz o ich zdrowie.
Ogródki restauracyjne powrócą w Maju? W naszym najnowszym wpisie mówimy o możliwościach ponownego otwarcia restauracji na okres majówkowy.
W dzisiejszych czasach, w świecie nieustannej konkurencji, zdobycie nowych klientów to jedno, ale zatrzymanie ich na dłużej, to już zupełnie inna sprawa. Dlatego wiele firm zaczyna zwracać uwagę na programy lojalnościowe, które pomagają w utrzymaniu dotychczasowych klientów i budowaniu ich lojalności.
W dzisiejszych czasach klienci wymagają coraz więcej od swojego doświadczenia zakupowego, a jednym ze sposobów na zaspokojenie tych potrzeb jest personalizacja. Dlatego też, personalizacja i integracja to kluczowe elementy skutecznego systemu sprzedażowego Point-of-Sale (POS).
Kasa fiskalna online czy system POS? W naszym najnowszym wpisie porównujemy oba urządzenia i wskazujemy, które sprawdzi się najlepiej w lokalu gastronomicznym.
W dzisiejszych czasach wiele firm gastronomicznych ma wiele lokalizacji i sieci restauracji, co zwiększa ich zasięg i potencjał biznesowy. Zarządzanie taką siecią może być jednak skomplikowane i czasochłonne, dlatego coraz więcej firm decyduje się na korzystanie z systemów Point-of-Sale opartych na chmurze.
W naszym najnowszym wpisie odpowiadamy na najczęstsze pytania zadawane przed otworzeniem food trucku w Polsce.
W naszym najnowszym wpisie wyjaśniamy trend zamawiania cateringów dietetycznych w Polsce.
Czy warto postawić na system POS w gastronomii? W naszym najnowszym artykule mówimy o korzyściach płynących z używania systemów POS w branży gastronomicznej.