
Catering Dietetyczny w Polsce - Na czym polega fenomen?
W naszym najnowszym wpisie wyjaśniamy trend zamawiania cateringów dietetycznych w Polsce.
Wraz z ciągłym rozwojem technologii oraz narastającym naciskiem na efektywność miejsc pracy systemy POS zaczęły stawać się istotnym rozwiązaniem w branży gastronomicznej. Niemniej jednak kasy fiskalne, które w ostatnich latach uległy także znaczącym modyfikacjom, nadal stanowią nieodrębną część wielu biznesów i lokali. Które z powyższych rozwiązań zatem lepiej sprawdzi się w restauracji? Czym dokładnie różni się system POS od kasy fiskalnej oraz jakie są jego główne zalety? Czemu coraz więcej restauratorów decyduje się na wybór inteligentnego systemu sprzedażowego zamiast zwykłej, niezawodnej kasy fiskalnej?
Na wszystkie pytania odpowiadamy w naszym najnowszym artykule!
POS, czyli Point of Sale, to system sprzedażowy zintegrowany z aplikacją sprzedażową na telefony i tablety, urządzeniami dodatkowymi jak drukarka fiskalna czy bonowa oraz chmurą, gdzie znajduje się panel administracyjny do przeglądania raportów oraz konfiguracji własnej oferty.
Początkowo system POS znajdujący zastosowanie najczęściej w obszernych firmach (tzw. sieciówkach), zaczął zyskiwać popularność także w tych mniejszych gastronomiach. Wszystko dzięki zaletom wiążącym się z usprawnieniem obsługi klienta, dostaw, zamówień online, działań logistycznych i wiele więcej.
Jednym z powodów, dla którego warto postawić na system POS, jest szybki i usprawniony proces obsługi klienta. W przeciwieństwie do zwykłej kasy fiskalnej restauracje mogą obsługiwać kilku klientów naraz bez konieczności zamykania jednego rachunku. Dzięki temu rozwiązaniu zaoszczędzisz nie tylko czas, ale i zwiększysz zyski poprzez sprawną i wysoko-jakościową obsługę klienta.
Np. wybierając Nomee wzbogacisz się także o możliwość stworzenia rozbudowanej bazy stałych klientów oraz realizację voucherów. Co więcej, możesz łączyć zamówienia z obowiązującymi ofertami i rabatami.
Dodatkowo system POS usprawnia proces dostaw i zamówień online, dzięki czemu nie tylko masz kontrolę nad swoimi pracownikami/dostawcami, ale także nad własnym sklepem internetowym. Kliknij tu, aby zapoznać się z przykładowym sklepem online.
Jednym z najważniejszych atutów systemu POS jest jego integracja z chmurą/panelem administracyjnym, gdzie masz dostęp do wszystkich analiz, raportów, a także możliwość stworzenia swojej własnej spersonalizowanej oferty. W prosty sposób możesz dodać bądź usunąć produkty oraz podporządkować je do danej kategorii, a także skonfigurować specjalne zestawy oraz rabaty.
System POS także czynnie generuje raporty i podsumowania, dzięki którym można przeglądać dzienne oraz miesięczne statystyki ze sprzedaży, a także przeanalizować, które produkty cieszą się największą popularnością wśród twojej klienteli.
Dzięki systemowi POS masz także dostęp do stanu własnego magazynu, dzięki czemu przeprowadzisz nie tylko szybką i sprawną inwentaryzację, ale także pełną ewidencję strat.
POS to nie tylko inteligentny system sprzedażowy, ale także kompatybilne urządzenia, które ułatwią dzienne prowadzenie twojego lokalu gastronomicznego. Jedną z nich jest drukarka fiskalna/bonowa, dzięki której wystawisz i wydrukujesz paragony zgodne z rozporządzeniami Ministerstwa Finansów.
System sprzedażowy jest także zintegrowany z aplikacją mobilną zainstalowaną na urządzeniu przenośnym. Rozwiązanie to pozwala na nie tylko ułatwienie i usprawnienie przekazywania danych z zamówienia między pracownikami, ale także na wygodny proces zakupu. Aplikacja mobilna w szczególności sprawdza się w obszernych gastronomiach, np. dzięki funkcji Kelner Mobilny, pracownicy w szybki i efektywny sposób przyjmą i zapiszą zamówienie przy stoliku, bez potrzeby przekazania go kucharzowi.
Systemy POS ciągle się rozwijają, dodając to, co kolejne usprawnienia i funkcje, które pomagają w funkcjonowaniu przedsiębiorstw tych małych i dużych. Zatem jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej o funkcjach, jakie oferuje POS, a także być na bieżąco z aktualizacjami, odwiedź naszą stronę www.nomee.pl/funkcje.
Zakup kasy fiskalnej wiąże się z mniejszym wydatkiem, ale także z wieloma ograniczeniami, które utrudniają szybkie i sprawne prowadzenie działalności gospodarczej. Rozwiązanie to w szczególności sprawdzi się w niewielkich jednostanowiskowych punktach gastronomicznych, gdzie zapotrzebowanie na kelnerów oraz kucharzy jest bardzo niskie. W przypadku rozbudowanego personelu i dużych obłożeń zamówieniowych restauratorzy najczęściej decydują się na system POS, co przynosi znaczące zyski w funkcjonowaniu firmy.
Jeżeli chcesz zmienić kasę fiskalną na rozbudowany system POS, ale nadal zmagasz się z ostateczną decyzją oraz wyborem, zostaw swój numer na stronie głównej www.nomee.pl, a nasz specjalista skontaktuje się z tobą i odpowie na wszelkie pytania.
W naszym najnowszym wpisie wyjaśniamy trend zamawiania cateringów dietetycznych w Polsce.
W dzisiejszych czasach wiele firm gastronomicznych ma wiele lokalizacji i sieci restauracji, co zwiększa ich zasięg i potencjał biznesowy. Zarządzanie taką siecią może być jednak skomplikowane i czasochłonne, dlatego coraz więcej firm decyduje się na korzystanie z systemów Point-of-Sale opartych na chmurze.
W dzisiejszych czasach, w świecie nieustannej konkurencji, zdobycie nowych klientów to jedno, ale zatrzymanie ich na dłużej, to już zupełnie inna sprawa. Dlatego wiele firm zaczyna zwracać uwagę na programy lojalnościowe, które pomagają w utrzymaniu dotychczasowych klientów i budowaniu ich lojalności.
Szukasz sposobu, aby przyciągnąć więcej klientów do swojej restauracji? Zastanów się nad wprowadzeniem zdrowych, lekkich opcji do menu. Dowiedz się więcej o dania niskokalorycznych, bogatych w białko, bez glutenu i laktozy, które mogą przyciągnąć nową grupę klientów
Ogródki restauracyjne powrócą w Maju? W naszym najnowszym wpisie mówimy o możliwościach ponownego otwarcia restauracji na okres majówkowy.
W naszym najnowszym wpisie odpowiadamy na najczęstsze pytania zadawane przed otworzeniem food trucku w Polsce.
Czy warto postawić na system POS w gastronomii? W naszym najnowszym artykule mówimy o korzyściach płynących z używania systemów POS w branży gastronomicznej.
W dzisiejszych czasach klienci wymagają coraz więcej od swojego doświadczenia zakupowego, a jednym ze sposobów na zaspokojenie tych potrzeb jest personalizacja. Dlatego też, personalizacja i integracja to kluczowe elementy skutecznego systemu sprzedażowego Point-of-Sale (POS).